Swain School Bradford

This project comprises two new timber clad, SIP framed, contemporary extensions to the existing school buildings, along with various internal modifications to upgrade and improve the school. The general layout is designed to make the building legible, simple to use and navigate, and defines clear zones of staff, pupil teaching areas, and shared/common areas. This is important for achieving easily managed and appropriate environments for all building users. The project takes the opportunity to create inspirational and educational design, and the use of natural, sustainable materials, has been embraced. The building makes a valuable contribution to the built environment through its distinctiveness, its contemporary detailing, sensitive use of materials, and sustainable design features, enhancing the educational potential of the built environment.